Sortir de la zona de Confort

18.09.2020

La nostra zona de seguretat es compon de condicions que faciliten el nostre desenvolupament personal i benestar en una zona de no-perill i no-creixement amb limitacions que ens impedeixen assolir canvis, i pot estar lligada a conceptes com l'apatia, la por o el conformisme. No obstant, no és més que una realitat a la que ja estem acostumats, els propis límits de protecció. I és tan gran o tan petita com nosaltres volem que sigui, perquè una vegada en surts, acabes ampliant-la amb les noves àrees que has integrat. Va creixent mentre en surts.

La tendència natural és repetir patrons, és a dir, fer el que hem fet sempre... però això no vol dir que sigui el que ens faci estar bé. Procurar que hi hagi coherència entre el que sentim, pensem i fem ens donarà un punt de vista diferent. Buscar una visió més creativa ens ajudarà a entendre què vull fer i per què val la pena fer-ho. Mica en mica serem més flexibles i farem les coses de manera diferent.


Anar pas a pas, un cop presa la decisió, és essencial. Si intentem canviar coses en diferents àmbits, tot de cop, ens pot desestabilitzar massa. És clau marcar-nos petits objectius i anar caminant, fent feina com una formiga, sense pressa però sense parar. D'aquesta manera podrem arribar més lluny i a allunyar-nos de la nostra zona de confort.